neodoljiva i lagana
PROLJETNA KREM JUHA OD ŠPAROGA
Sezona je šparoga! Otvorimo ju i pozdravimo proljeće s ovom neodoljivom i laganom proljetnom krem juhom od šparoga. Šparoge su kraljice proljeća i naći ćete ih na svakoj tržnici ili trgovini. Osim toga, ukusne su i zdrave. Idealne su u raznim oblicima, a morate ju probati i u obliku krem juhe.
SASTOJCI:
- 750 g zelenih šparoga
- 3 krumpira
- 2 glavice luka
- 1/2 žličice maslinovog ulja
- 1 L povrtne juhe
- 200 ml vrhnja 25% m.m.
- 1 žlica brašna
- 2 žličice limunovog soka
- 200 g krem sira Philadelphia
- sol, mljeveni crni papar
- 150 g grissini štapića ili krutona s maslinovim uljem
PRIPREMA:
- Odlomite drvenaste vrhove šparoga te odrežite glave koje će se posebno kuhati.
- Izvadite Philadelphia krem sir iz hladnjaka na sobnu temperaturu.
- Popržite luk narezan na kockice.
- U zagrijanu juhu dodajte nasjeckane šparoge, krumpir i luk i kuhajte oko 15 - 20 minuta.
- Glave šparoga kuhajte nekoliko minuta odvojeno.
- U ohlađenu juhu s povrćem dodajte vrhnje pomiješano s brašnom, limunovim sokom, solju i paprom. Izmiksajte juhu, a zatim je ponovno zagrijte.
- Juhu od šparoga poslužite s kuhanim glavama šparoga, velikom žlicom Philadelphia krem sira i štapićima grissinija ili krutonima s maslinovim uljem.
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
6/10
kremasti
PHILADELPHIA
KREM SIR
Nedoljivi i kremasti Philadelphia krem sir potraži u svim Diskontima Stanić ili kupi u našoj online trgovini horeca.hr
Iz ponude izdvajamo Philedelphia krem sir - Natur, 175 g za samo 9.99 kn i Philedelphia krem sir - Natur, 1,65 kg za samo 79.99 kn