Diskont-Stanic-horeca.hr-philadelphia-crvene-palacinke

Romantična i neobična: Crvena torta od palačinki

romantična i neobična

CRVENA TORTA OD PALAČINKI

Valentinovo kod kuće? Iako ove godine nema Valentinova kakvog ga pamtimo, to ne znači da ga ne možemo proslaviti ljepše no ikada. Ukoliko partneru pripremite ukusan desert, u kojem ćete unjeti jako puno ljubavi, to će biti najbolji poklon. Stoga vam predlažemo da napravite ove romantične, neobične i ukusne palačinke, na koje nitko ne može ostati ravnodušan.

Diskont-Stanic-horeca.hr-philadelphia-crvene-palacinke-recept

SASTOJCI – Tijesto za palačinke:

    • 2 šalice pirovog brašna
    • 4 jaja
    • 2 čaše mlijeka
    • 1 šalica mineralne vode
    • 1 žlica smeđeg šećera
    • 1 žličica ekstrakta badema
    • 4 žlice maslinovog ulja
    • 2,5 žlice jestive crvene boje u gelu
    • 1 žličica kakaa

SASTOJCI – Krema:

PRIPREMA:

    • Pomiješajte sve sastojke za palačinke u velikoj zdjeli i ostavite po strani 30 minuta. Zahvaljujući tome, tijesto će se malo povezati.
    • U manjoj zagrijanoj tavi, promjera oko 20 cm, ispecite tanke palačinke.
    • Ispečene palačinke moraju se ohladiti prije nego što ih premažete kremom. U posudi pomiješajte polovicu Philadelphia krem sira (sobne temperature) s maslacem dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte šećer u prahu i drugi dio krem sira i limunov sok.
    • Slažite jednu po jednu palačinku premazanu s pripremljenom kremom. Premažite svaku palačinku s tankim slojem kreme (po mogućnosti sa silikonskom lopaticom).
    • Tortu stavite u hladnjak na najmanje pola sata da se stisne.
    • Prije posluživanja na vrh torte stavite ostatak kreme i ukrasite voćem.

Porcija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme

< 60 min

Težina pripreme

5/10

Diskont-Stanic-Philadelphia-krem-sir

kremasti

PHILADELPHIA
KREM SIR

Nedoljivi i kremasti Philadelphia krem sir potraži u svim Diskontima Stanić ili kupi u našoj online trgovini horeca.hr

Iz ponude izdvajamo Philedelphia krem sir Balance/Light i Philedelphia krem sir Bez laktoze za samo, 12.99 kn

Tags: No tags