fini i pikantni
PILEĆI PAPRIKAŠ S NJOKIMA
Pileći paprikaš, poznato i ukusno jelo idealno je za raskošan ručak usred tjedna. Jednostavan za pripremiti, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke. Savršeno!
Sastojci koje možete pronaći u najbližem Diskontu Stanić ili u našoj online trgovini horeca.hr, jednostavna priprema, a na kraju i neodoljivo meko meso u finom, gustom povrtnom umaku. Može li bolje? Pileći paprikaš idealan je za bogat i zdrav ručak usred tjedna, no svakako će biti odličan odabir i za obiteljski ručak nedjeljom. Najbolje se slaže uz njoke, palentu ili rižu. Preostaje vam još samo dodati omiljenu salatu i slasno uživanje može početi!
SASTOJCI:
500 g piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
300 g dinstanog luka
300 g mrkve
- 1 manji korijen celera
2 žlice pelata
2 žličice mljevene crvene paprike
3 žlice kiselog vrhnja
Temeljac
Peršin, lovorov list
- Njoki
PRIPREMA:
Piletinu izrežite na kockice veličine cca 2 cm, začinite soli i paprom.
Na tavi zagrijte ulje pa na svih strana zapecite meso.
Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte dinstani luk. Pirjajte, a zatim dodajte mrkvu i celer. Još kratko pirjajte pa dodajte temeljca toliko da prekrije povrće.
Začinite crvenom paprikom, soli i paprom, a zatim dodajte pelate i lovorov list.
Dobro pomiješajte pa dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena.
U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat umak.
Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem.
Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem.
Dobro promiješajte, vratite meso, pospite svježim peršinom i poslužite toplo.
- Kao prilog poslužite uz njoke, koje kratko prokuhate u slanoj vodi.
Porcija
Za 6 osoba
Vrijeme pripreme
> 60 min
Težina pripreme
7/10
jednostavno
NABAVI
NAMIRNICE
Sve sastojke, po super cijenama, potražite u svim Diskontima Stanić i u našem webshopu!
Izdvajamo - Smrznute njoke, 2,5 kg za samo 19.99 kn i pileći file, cca 2 kg, za samo 21.99 kn/kg.