fbpx

Wan tan s umakom od lavande

Sastojci

260 g pelata Mutti
1 repa
1 paprika
1 limeta
1 krastavac
1 čili papričica
metvica
ulje, sol
200 g mladog sira
4 inćuna
mlinci

Priprema

  1. Štapić vanilije razrežite po dužini i ostružite jezgru. Zakuhajte mlijeko s lavandom, štapićem vanilije i jezgrom. Ostavite da se ohladi pa procijedite. Žumanjke, šećer i gustin umiješajte u glatku smjesu i pomiješajte s mlijekom od lavande. Miješajte na niskoj temperaturi tako dugo dok se umak ne zgusne; umak ne smije zakuhati. Umak od lavande ostavite da se ohladi pa ga držite na hladnom.
  2. Jagode očistite, operite, podijelite na četvrtine. Marinirajte limunovim sokom i medom. Zottarella rolicu ocijedite, narežite na kockice i pomiješajte s jagodama. U sredinu tijesta stavite 1 žlicu mješavine jagode i Zotarrelle, rubove premažite vodom i sva četiri kraja stisnite prema gore poput džepića.
  3. Tijesto pržite u porcijama u dovoljno biljnog ulja oko 3 - 5 minuta, dok ne postane zlatno-žuto. Ostavite da se ocijedi na kuhinjskom papiru. Poslužite s umakom od lavande i po želji ukrasite s nekoliko svježih jagoda.