fbpx

Slatka bundeva

Sastojci

  • 200 ml pirea od bundeve
  • 1 dl soka od naranče
  • narančina korica
  • 400 ml Zott slatkog vrhnja
  • 2 žlice meda
  • cimet
  • hrskave žitarice za posipanje
  • orašasti plodovi

 

Priprema

  1. Bundevu oguliti, narezati na kockice i kratko prokuhati.
  2. Prokuhanu bundevu izblendati štapnim mikserom i pripremiti pire.
  3. Zagrijati sok od naranče i u njega dodati pire bundeve, narančinu koricu, med i cimet.
  4. Pripremljenu smjesu pustiti da odstoji i ohladi se.
  5. U ohlađenu kremu lagano umješati tučeno slatko vrhnje.
  6. Kremu rasporediti u desertne zdjelice i staviti na hlađenje.
  7. Ukrasiti s tučenim vrhnjem, hrskavim žitaricama i orašastim plodovima.
  8. Na vrh naribati narančinu koricu.

Dobar tek!

Uživaj u čarima jeseni.