SASTOJCI – Tijesto za palačinke:
- 2 šalice pirovog brašna
- 4 jaja
- 2 čaše mlijeka
- 1 šalica mineralne vode
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žličica ekstrakta badema
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2,5 žlice jestive crvene boje u gelu
- 1 žličica kakaa
SASTOJCI – Krema:
- 600 g krem sira Philadelphia
- 100 g omekšanog maslaca
- 350 g smeđeg šećera u prahu
- 1 žlica limunovog soka
- voće za ukras (maline, jagode)
PRIPREMA:
- Pomiješajte sve sastojke za palačinke u velikoj zdjeli i ostavite po strani 30 minuta. Zahvaljujući tome, tijesto će se malo povezati.
- U manjoj zagrijanoj tavi, promjera oko 20 cm, ispecite tanke palačinke.
- Ispečene palačinke moraju se ohladiti prije nego što ih premažete kremom. U posudi pomiješajte polovicu Philadelphia krem sira (sobne temperature) s maslacem dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte šećer u prahu i drugi dio krem sira i limunov sok.
- Slažite jednu po jednu palačinku premazanu s pripremljenom kremom. Premažite svaku palačinku s tankim slojem kreme (po mogućnosti sa silikonskom lopaticom).
- Tortu stavite u hladnjak na najmanje pola sata da se stisne.
- Prije posluživanja na vrh torte stavite ostatak kreme i ukrasite voćem.
Porcija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme
< 60 min
Težina pripreme
5/10