PALENTA S MLADIM LUKOM, GRAŠKOM I RAJČICOM

Palenta s mladim lukom, graškom i rajčicom

Sastojci

250g Graška Bonduelle Vapuer
250g palente 1 vezica mladog luka, sitno sjeckanog
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
250g rajčice, narezane na kockice
1 crveni luk, sitno sjeckani

Priprema

PALENTA S MLADIM LUKOM, GRAŠKOM I RAJČICOM

Prvo pripremite palentu prema uputama na pakiranju. Kad je palenta kuhana, stavite je na stranu i dodajte sol i sitno nasjeckani mladi luk. Smjesu stavite u ravnu posudu obloženu papirom za pečenje i pustite da odstoji. U međuvremenu u tavi popržite luk i češnjak na maslinovom ulju. Dodajte rajčicu i grašak i pirjajte nekoliko minuta. Na kraju posolite i popaprite.

Posluživanje

Palentu narežite na kockice i prelijte smjesom od graška.