Lastavičja gnijezda

Lastavičja gnijezda

Sastojci

4 jaja
1 pakiranje (125 g) Zottarella kuglica Classic
1 veliki luk
2 režnja češnjaka
1 kutijica kres salate
4 teleća odreska (po 150 g)
sol, papar
2 žlice grubog senfa
2 žlice suncokretovog ulja
150 ml suhog bijelog vina
250 ml povrtnog ili mesnog temeljca
50 ml vrhnja
1 žlica gustina

Priprema

  1. Kuhajte jaja oko 8 min. da budu tvrdo kuhana, prelijte ih hladnom vodom i ogulite. Ocijedite Zottarella kuglicu i narežite je na ploške. Očistite luk i češnjak i narežite ga na kockice. Operite kres salatu, pustite da se ocijedi i izrežite je škarama.
  2. Operite teleće odreske, osušite ih krpom i istucite batom. Začinite solju i paprom. Premažite senfom, po tome rasporedite jaja, namotajte i učvrstite drvenim štapićima za meso.
  3. Zagrijte ulje u pekaču. U njemu snažno zapecite lastavičja gnijezda sa svih strana. Dodajte kockice luka i češnjaka i pecite sve zajedno. Prelijte vinom i temeljcem. Pirjajte poklopljeno na maloj temperaturi otprilike 30 - 35 min.
  4. Izvadite lastavičja gnijezda i držite ih na toplome. Pomiješajte vrhnje s gustinom, uljite u sok od pečenja i pustite da još jednom zavrije. Začinite solju i paprom. Ponovno dodajte lastavičja gnijezda, preko njih stavite kriške Zottarelle i pustite pokriveno da se kratko rastopi. 

Posluživanje

Poslužite uz široke široke rezance, posipajte kres salatom i poslužite s umakom.