Kus-kus Caprese

Sastojci

za 4 osobe:
160 g kus-kusa
200 g "stracciatelle"
300 g pasirane rajčice Mutti
1 stručak bosiljka
povrtni temeljac
ulje, sol

Priprema

Sa 100 mL ranije pripremljenog povrtnog temeljca, prelijte kus-kus i ostavite da stoji 10 minuta. Nakon što je kus-kus nabubrio, posolite ga. Stavite bosiljak, krupnu sol i ekstra djevičansko maslinovo ulje u posudu miksera i miksajte dok ne dobijete kremu od bosiljka. Servirajte pasiranu rajčicu na dno tanjura, zatim dodajte kus-kus, "straciatellu" i dovršite jelo s kremom kremom od bosiljka i malo maslinova ulja.

Spoj kus-kusa i rajčice!

Kus-kus će se vezati zahvaljujući punoj i baršunastoj teksturi pasirane rajčice, upijajući svu njenu slatkoću.