fbpx

Crveni Gazpacho

Sastojci

260 g pelata Mutti
1 repa
1 paprika
1 limeta
1 krastavac
1 čili papričica
metvica
ulje, sol
200 g mladog sira
4 inćuna
mlinci

Priprema

  1. Papriku nasjeckajte na komadiće i odstranite sjemenke.
  2. Ogulite i narežite krastavac i repu, sve stavite u posudu miksera.
  3. Dodajte sok od limete, čili papričicu, metvicu, prstohvat soli i ulje i još malo promiješajte.
  4. Protisnite gazpacho kroz cijedilo i servirajte ga.
  5. Na gazpacho, dodajte inćune, smrvljene mlince i mladi sir.

Pelati daju delikatan ukus.

Muttijeve rajčice pelati beru se kada je ljeto na svome vrhuncu, i nježno se ljušte na pari, kako bi se sačuvali svi okusi i mirisi svježe rajčice. Puni mesa i čvrsti, nedirnuti se uranjaju u kremasti umak.