Cheesecake s Philadelphia sirnim namazom

Philadelphia Cheesecake
Cheesecake s Philadelphia sirnom namazom

Sastojci za Philadelphia Cheesecake

200 g integralnih keksa
90 g maslaca
500 g Philadelphia sirnog namaza
300 g bijele čokolade
½ L slatkog vrhnja
1 limun
2 jaja
2 vanil šećera
400 mL milerama
100 g malina

Priprema Philadelphia Cheesecake-a

  1. Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom.
  2. Pećnicu stavite da se grije na 200C.
  3. 200 g integralnih keksa sameljite i izmiješajte sa 90 g prethodno otopljenog maslaca.
  4. Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, te pecite 10 min.
  5. Pripremite žutu kremu: Rastopite 300 g bijele čokolade u 250 mL zagrijanog vrhnja za šlag, te kad se malo ohladi izmiksajte sa 500 g Philadelphia sirnog namaza, sok 1 limuna i 2 cijela jaja.
  6. Pečene kekse nakon 10 minuta izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Žutu kremu prelijte preko keksi i staviti peći 40 minuta na 170C.
  7. Kada se to peče pripremite bijelu kremu: Izmiksajte 250 mL slatkog vrhnja u šlag i dodajte 400 mL milerama i 2 vanili šećera
  8. Kada se je žuta krema ispekla preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.

Posluživanje

Philadelphia Cheesecake ohladiti 4-5 sati u frižideru prije konzumiranja. Poslužiti sa svježim malinama, ili sezonskim bobičastim voćem.