fbpx

Bakina princeza

Bakina princeza

Sastojci

Tijesto:

  • 250 ml vode
  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • 4 jaja

 

Krema:

  • 500 mL Cremina za šlag
  • 1 vanilin šećer

Dekoracija:

  • Šećer u prahu

Priprema

  1. U posudu stavite vodu, maslac, šećer i sol pa kuhajte na laganoj vatri dok se maslac skroz ne otopi.
  2. Skinite s vatre i umiješajte brašno te miješajte kuhačom da se smjesa skroz poveže i krene odvajati od posude.
  3. Malo prohladite (uz stalno miješanje) pa dodajte jedno po jedno jaje, uz stalno miješanje sve dok ne dobijte lijepu, glatku i svilenkastu smjesu.
  4. Pokrijte i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi.
  5. Pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje, a slastičarsku špricu (ili slastičarsku vrećicu) sa zvjezdastim nastavkom napunite tijestom pa na pleh istiskujte kuglice promjera oko 5 cm i to na razmaku od najmanje 4 cm.
  6. Vrhove tijesta pristisnite prema dolje kako ne bi izgorili. (mokrim prstom ili mokrom žličicom).
  7. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 30-35 minuta, dok krafne ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  8. Tijekom pečenja nemojte otvarati vrata pećnice.
  9. U Cremino dodajte vanilin šećer i istucite u čvršći šlag.
  10. Pečene ohlađene krafne prerežite, napunite prvo kremom (uz pomoć slastičarske šprice ili vrećice sa zvjezdastim nastavkom), poklopite gornjim dijelom tijesta, pospite šećerom u prahu i dobro ohladite.

Dobar tek!

Uživajte u bakinom receptu.